Hoe geef je sturing aan de inkoop van lokale groene energie en hoe kun je vervolgens met de opbrengsten daarvan investeren in de verdere verduurzaming van de regio? Het antwoord klinkt simpel: stop met het inkopen van garanties van oorsprong (GvO’s), investeer dat geld in een klimaatfonds en pak met zo’n fonds de regie op de opwekking van lokaal duurzaam opgewekte energie. Dan de praktijk: Hoe ga je met een klimaatfonds aan de slag? In dit online magazine delen we onze inzichten.
Hansjurgen Heinen, Energiecoördinator van de WEB-gemeenten en Didi Dorrestijn, wethouder van Duurzaamheid in Barneveld vertellen over het hoe en waarom.
Lees meerZo luidde de stellige conclusie van ons webinar over het klimaatfonds. Een terugblik.
Lees meerOp eenvoudige wijze kunnen gemeenten geld vrijmaken om het stuur van de lokale energiemarkt in handen te nemen.
Lees meerEen Klimaatfonds in plaats van garanties van oorsprong: GvO’s. Daarmee zetten we écht een stap richting een klimaatneutrale toekomst.
Lees meerAls je aan de juiste knoppen weet te draaien kun je sturen op je energiekosten en flinke besparingen realiseren.
Lees meerDe gemeenten Barneveld, Ede en Wageningen hebben een gezamenlijk klimaatfonds. In deze video zie je hoe dat werkt.
Lees meerAan de slag met lokaal klimaatbeleid? Klimaatverbond Nederland helpt je op weg. Word lid!
Lees meerMeer weten of vragen naar aanleiding van dit magazine? Laat het ons weten:
communicatie@klimaatverbond.nl
U kunt ook lid worden van Klimaatverbond Nederland. Nog geen lid? Vraag hier meer informatie op.
Blijf op de hoogte en toer met ons mee via de volgende kanalen: