Klimaatverbond beweegt: klimaattoer 2022

Hoe organiseren we maatschappelijk samenspel voor de wijktransitie?

Het collectief verduurzamen van woningen is een omvangrijke opgave. Samenspel tussen overheid, bewoners en de markt is een voorwaarde om te zorgen dat de energietransitie alle Nederlanders bereikt. Dit vraagt om verbinding tussen de doelen van de overheid, behoeften van bewoners en duurzame oplossingen van marktpartijen. Voor de transitie naar energieneutrale wijken is de gemeente aan zet. Het vraagt om een gesprek over de verschillende mogelijkheden om dit maatschappelijke samenspel te organiseren: het nutsbedrijf 2.0.

Video

Kijk het webinar over Collectieve verduurzaming van woningen terug

Hoe organiseren we het maatschappelijk samenspel dat nodig is voor de wijktransitie? Het antwoord op die vraag krijg je onder meer door het webinar terug te kijken.

Lees meer
Column

Investeer in een driehoeksrelatie

Als de huidige stand van de energietransitie ons iets leert, is het dat succes vrijwel alleen ontstaat bij een samenspel van overheid, marktpartijen en burgers.

Lees meer
Whitepaper

Naar de keukentafel

Een collectieve aanpak voor de organisatie en uitvoering van de verduurzaming van de gebouwde omgeving: maatschappelijke energiedienstenorganisaties.

Lees meer
Essay

Schoolvoorbeeld van maatschappelijk samenspel

Via verschillende routes is het lokale of regionale nutsbedrijf aan een revival bezig. Duurzame pioniers zijn onder meer het publieke afval- en energiebedrijf HVC en Energie Samen Rivierenland.

Lees meer
Video

S-TEC stimuleert en versnelt de energietransitie in Rivierenland

Het Smart Technology Experience Centre is een platform waar burgers én bedrijven terecht kunnen voor advies, opleiding van vakmensen, voorlichting over bouwoplossingen en contact met technische dienstverleners.

Lees meer
Doe mee

Samen verder

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en de thema’s waar wij ons hard voor maken? Lid worden?

Lees meer

Contact

Meer weten of vragen naar aanleiding van dit magazine? Laat het ons weten:
communicatie@klimaatverbond.nl

U kunt ook lid worden van Klimaatverbond Nederland. Nog geen lid? Vraag hier meer informatie op.
Blijf op de hoogte en toer met ons mee via de volgende kanalen: